Waarom losse led lampen en geen geïntegreerde led lampen

Waarom kiezen voor led verlichting.

Bestaande lampen en verlichting vervangen door middel van led verlichting.

Wat kan wel en wat kan niet.

De losse lichtbronnen in armaturen zijn gemakkelijk te vervangen. Haal of draai de oude lichtbron eruit en plaats of draai de nieuwe led lamp | lichtbron hiervoor terug.

 

Wat voor soorten lichtbronnen zijn er verkrijgbaar in led verlichting en led lampen.

 

Soorten lichtbronnen:

De lichtbron met een kleine fitting. Deze fitting wordt ook wel E14 fitting genoemd. Deze fitting is in diameter 14 mm.

De lichtbron met een grote fitting. Deze fitting wordt ook wel E27 fitting genoemd. Deze fitting is in diameter 27 mm.

De lichtbron met 2 steekpinnetjes. Deze zijn er diverse varianten. Deze lampjes werken in een huishouding altijd op 12 Volt. Dit houdt in dat er altijd een transformator voor deze lampjes zit.

 

Een transformator wordt ook wel trafo of omvormer genoemd. Het woord zegt het al. Transformeren of omvormen.

Wat houdt het in: U krijgt vanaf uw energiemaatschappij standaard 230 VAC spanning geleverd naar uw meterkast. Dus geen 220VAC meer, dat was vroeger zo.

Tussen 1988 en 2004 is de spanning in Europa verhoogd van 220 Volt verhoogt naar 230Volt. In deze periode zijn ook heel veel huishoudelijke apparaten gesneuveld doordat de spanning te hoog was voor de standaard huishoudapparaten.

 

Je ziet nog steeds veel led lampen op de markt met 220Volt.

Hieraan is te zien dat nog veel led lampen leveranciers en installateurs niet weten waar ze precies mee bezig zijn. Met alle gevolgen van dien.

Onze voorkeur gaat naar losse led lichtbronnen.

Waarom losse led lichtbronnen? Deze zorgen voor een gemakkelijke montage. In de meeste gevallen kan de huidige armatuur gebruikt worden en in sommige gevallen kunnen de armaturen omgebouwd worden, zodat led verlichting in de huidige armatuur toegepast worden. Dit zorgt uiteindelijk voor lage onderhoudskosten, extra besparing en minder afval, doordat de huidige armaturen worden behouden. Wij zijn immers een duurzame onderneming. Een meedenkend en een vooruitdenkend bedrijf.

Wij gaan voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

 

Je kunt immers beter een lamp vervangen dan een hele armatuur. Uiteindelijk gaat de nieuwe armatuur met geïntegreerde led verlichting kapot, dan dient deze alsnog vervangen te worden. In de meeste gevallen is de armatuur met geïntegreerd led niet te vervangen of het wordt retour naar de fabriek gestuur.

Dit zorgt voor extra kosten en frustraties en je armatuur ben je kwijt, omdat er meestal niet direct een vervangende armatuur beschikbaar is.

Daarom gaan wij voor losse led lampen. Makkelijk te vervangen, lage onderhouds kosten en zo gefixt.