Waarom groene led lampen en verlichting

Waarom is groene led verlichting en zijn de led lampen tegenwoordig zo populair en waar kunt u op rekenen wanneer u het toepast? Denk onder andere aan de mogelijkheid tot energie besparen en de verhoogde lichtopbrengst van een led lamp, maar denk ook aan de duurzaamheid en de vele mogelijkheden met led verlichting. De led lampen zijn bovendien een stuk veiliger toe te passen, waardoor ze diverse voordelen bieden. Led verlichting kan in principe overal worden toegepast en zorgt voor een aanvullende mate van flexibiliteit met betrekking tot de kleur van het licht die u wenst.

 

Energie besparen 

Wij van ODF zijn sinds 2009 begonnen met het bedenken en het ontwikkelen van onze eerste led lampen. Waarom led lampen?  Omdat wij in 2009 vonden dat het eens tijd zou worden dat er bespaard zou moeten worden op onze energieverbruik en wij vonden dat de huidige lichtbronnen te snel kapot gingen en veel te heet werden. Daar wilden wij iets aan gaan doen.

Met led verlichting van ODF kunt u energie en extra geld besparen. Onze led lampen verbruiken aanzienlijk minder stroom. Uw stroom verbruiken zal dan behoorlijk teruglopen, dan wanneer u uw halogeen lampen, hogedruklampen; gasontladingslampen, enz. blijft gebruiken. Doordat u minder stroom verbruikt dmv onze led verlichting, zijn er minder fossiele brandstoffen nodig (zoals gas uit de grond) om uw lampen te laten branden. Des te meer gas uit de grond, des te meer kans op aardbevingen. Een beter milieu begint immers bij jezelf!

Voor ons milieu doet u er dus goed aan om over deze drempel te stappen en ook  over te gaan op led verlichting. Is het niet voor uw portemonnee, doe het dan voor ons milieu! wordt steeds lagen, omdat men er steeds meer vertrouwen in krijgt.  Met led verlichting kunt u energie besparen, doordat er met onze led lampen minder stroom wordt verbruikt, zijn er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om het licht te laten branden. Een extra besparing kunt u bereiken door bijvoorbeeld de led lampen te combineren met zonnepanelen, dat nog eens zorgt voor een extra besparing. Ook zijn onze led lampen ideaal in combinatie met zonnepanelen.

 

Lumens per Watt

Daarnaast zorgt led verlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. Led verlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.

Duurzaamheid van led verlichting

Led verlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De led lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Een led lamp gaat gemakkelijk 50.000 uur mee, ten opzichte van slechts 1.000 uur voor een gloeilamp of 5.000 uur voor een spaarlamp. Bovendien is ledverlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad door te lamp, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met deze trillingen.

 

Veiligheid van led verlichting

Ten derde zorgt de led verlichting voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling waarvan sprake is. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. led lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een led lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De led verlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast, bijvoorbeeld binnen de detailhandel of in omgevingen waar kinderen actief zijn in de buurt van de verlichting.