duurzaam sinterklaas en kerstpakket aanbieding
Sint & Kerst Aanbieding
2018-11-28
hoe plaats je GU10 led lamp in gu10 fitting
How to replace GU10 (led) bulb
2018-12-17
Show all

Green led light

Openbare led verlichting ODF

Openbare led verlichting

Groene led verlichting

Iets om over na te denken


Groene led verlichting.


Groene led verlichting? Bah…wat lelijk. Waarom groen? Ik vind het niet mooi, wordt er wel eens gezegd.
Waarom geen ” gewoon” warm licht. Uiteindelijk worden deze reacties omgebogen naar positieve reacties: Nu ik eraan gewent ben, vind ik het toch wel mooi, dat groene licht!
Voor sommigen is het even wennen. Denk maar eens na over de gedachte erachter.
Moet iets ook mooi zijn, of is het doel ook belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan onze flora en fauna.
We moeten niet vergeten, wij zijn als mens niet alleen op de wereld.
Uiteraard, mensen zijn gewent aan warm licht. Het is de standaard. Op steeds meer plekken zoals bij bedrijven, industrie terreinen en bij woningen zult u steeds vaker groen licht tegen komen.
Doordat er standaard wit of warm wit licht wordt gebruikt is de flora en fauna dagelijks in de war. Hierdoor raken bijvoorbeeld vogels, vleermuizen gedesoriënteerd. Schildpadden overlijden door wit of warm kunstlicht. Deze dieren denken dat het kunstlicht afkomstig is van de zon / maan. Een Dier wordt niet geleerd, dat kunstlicht geen zonlicht is. Er is niemand die het ze zal en kan vertellen. Een schildpad legt haar eieren in de natuur normaal gesproken in het zand op een strand. Op het moment dat een ei van een schildpad uitkomt, gaan de kleine baby schildpadjes normaal gesproken het water in (richting de horizon, daar waar de zon ondergaat) om hun voedsel te halen om te kunnen overleven.
Veel schildpadden raken door het kunstlicht (wit licht, warm licht) gedesoriënteerd. Ze gaan richting de weg of de stad, daar waar het (kunst)licht brandt ipv richting de natuurlijke horizon (het water, waar de zon ondergaat).
Een dier weet namelijk niet het verschil tussen kunstlicht en zonlicht.
Doordat dieren gedesoriënteerd raken door kunstlicht, de weg oversteken met als risico te worden plat gereden. Of in het riool terecht komen met als gevolg een tragische dood.

Leave a Reply